MILJOENEN NEPPROFIELEN OP FACEBOOK

Miljoenen nepprofielen op Facebook

Facebook heeft geen idee hoeveel nepprofielen er zijn, maar het zou ergens moeten liggen tussen de 67 en 137 miljoen. Dat is tussen de 5,5 en 11,2% van alle profielen. Facebook verdeelt de nepprofielen in 3 verschillende categorieën:

  1. dubbele profielen van mensen die ofwel hun wachtwoord kwijt zijn of een extra account aanmaken voor een dubbelleven (anoniem zijn)
  2. er zijn mensen die maken een los gebruikersaccount aan voor hun bedrijf of onderneming, hiervoor heeft Facebook de Facebook page / bedrijfspagina in het leven geroepen
  3. ongewenste accounts: de Nigeriaan die je in slecht engels probeert te verleiden om geld over te maken voor het vrijgeven van een erfenis die op jou staat te wachten; of de bloedmooie Russische dame die jou zeer aantrekkelijk vind en met je wilt chatten. Spam accounts dus.

Deze fake accounts zijn een serieuze bedreiging voor het Facebook netwerk; daarom zijn ze hard aan het werk om algoritmes te (laten) schrijven om dit tegen te gaan. Uiteraard kun je zelf ook melding maken van nep accounts.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *